Merhaba iyi geceler
Çok oldu yine tariflerimi paylaşmayalı özlüyorum gerçekten daha sık yazmalıyım aslında.
Değişiklik süreci yaşıyoruz bu aralar bazen bazı değişikliklere alışması kolayken bazen bazıları çok zor oluyor. Önemli olan yaptığımız değişikliklerden pişman olmamak.
Hayatınızda yaptığınız en büyük değişikliğin ne olduğunu düşünün bir an için. Eğer gülümsüyorsanız ki öyle olmasını dilerim demek ki çok doğru bir karar vermişsiniz. Her ne olursa olsun doğruda yanlışta kararlar verip değiştirsenizde hayatınızı yanınızdaki kişilerin ellerini sımsıkı tutmaktan asla vazgeçmeyin. Dilerseniz tarife geçelim.
Her zaman yaptığım lazanyadan daha farklı bir şeyler denemek istedim ve inanın çok başarılı oldu.
Bu tarifi sade yiyebileceğiniz gibi üzerine sade veya sarımsaklı yoğurt dökerekte yiyebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.
Tarifim:
Barilla Lazanya 10 adet
rendelenmiş kaşar
500 g dana kıyma (dana, kuzu karışıkta olur)
1 büyük boy soğan
1 büyük boy domates
Çay kaşığının 1/3'ü karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığının yarısı kadar biber ve domates salçası karışımı
bir tutam taze kekik
bir tutam taze nane
bir tutam maydanoz
İsteğe bağlı olarak;
2 çarliston biber veya bir havuçta kıymalı harcın içerisine ekleyebilirsiniz.
Beşamel Sosu;
Hazır beşamel sosuda kullanabilirsiniz
ben kendim hazırladım
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
50 g tereyağ
1 adet muskat cevizi
bir tutam tuz
Önce beşamel sosunu hazırlayın. Bir tencereye sütü, unu, muskat cevizini ve tuzu ekleyin ve ocağın altını açmadan iyice karıştırın. Sonra ocağın altını orta ateşte açın ve muhallebi kıvamı olana kadar devamlı karıştırın . Ocaktan indirmeden tereyağı ekleyin ve 1-2 dk daha karıştırın. Kıvamı ne çok koyu nede çokta cıvık olmaması gerekiyor.
Bir tavanın içerisine zeytin yağını (2 yemek kaşığı kadar) ilave edip küp küp doğranan soğanları tavanın içerisine koyun. Eğer biber ve havuç koyacaksanız bunları soğanın üzerine ekleyip kavurun. Daha sonra kıymayı koyup güzelce kavurun. Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın bunlarıda kıymaların üzerine ilave edin. Salçayı, tuzu ve karabiberi ilave edip iyice harcın içerisine karıştırın. En son kekik, nane ve maydanozuda ekleyin ve 1-2 dk daha pişirip ocağın altını kapatın.
Lazanyaları tek tek kaynayan suda haşlayarak yaptım aksi takdirde yapışabiliyor. Haşladığınız lazanyayı ekmek kesme tahtası üzerine koyup içerisine beşamel sosu iyice sürün. Daha sonra içerisine kıymalı harçtan koyup sigara böreği gibi sarıp yine üzerine beşamel sostan her yerine gelecek şekilde sürün ve en üste kaşar peynir koyun. Tüm lazanyaları aynı şekilde hazırlayıp 180 derece fırında yaklaşık 45 dk pişirin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder