Malzemeler
2 adet yumurta
1 paket yas maya
1/2 su bardağı zeytin yag
1 su bardağı yoğurt
1 cay bardağı sut
1 cay kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
Aldığı kadar tam buğday unu
Tarif
Yurmurtalardan birinin sarisini kenera ayirarak beyazinida diger yumurta ile birlikte yogurma kabına ekleyin. Uzerine tum malzemeyi un haric koyun ve güzelce karistirin. Elediginiz unu ele yapismayacak ve kulak memesi yumusakliginda olana kadar karisimin icerisine ekleyin. Hamurun uzerine kalin bir bez ile ortup 1 saat oda isisinda bekletin. Mayalanan hamur iyice kabarinca ceviz buyuklugunde parcalar koparip icerisine beyaz peynir koyun ve uzerine ayırdığıniz yumurta sarilarini sürüp corek otu ile susleyin 200 derece firinda ki lütfen firini onceden isitmayin uzerleri kizarana kadar pisirin. Pisen pogacanizi sicak sicak servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder