24 Aralık 2014 Çarşamba

Çikolatalı Kurabiye

Merhaba herkese

Bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2015’e sayılı günler kaldı. Eski çalıştığım yerde de şu an çalıştığım yerde de işten çıkarmalar var. Türkiye’de birşeyler ters gidiyor ama o kadar sesiz sesiz ki kimse ne olduğunu farketmiyor. Herkes için dilerim yeni yıl, yeni güzellikleri beraberinde getirir. İşinden ayrılan herkes için dileğim en kısa zamanda istedikleri gibi iş bulup alıştıkları hayatlarını devam ettirebilmeleridir.
2015’in sağlıklı, sıkıntılardan uzak ,eve ekmek götürebilecekmiyim kaygılarının taşınmayacağı bir yıl olmasını diliyorum.

Yeni yılı tatlı talı karşılayalım diye sizinle bugün büyük oğlumun gece yatmadan benden yapmamı istediği çikolatalı kurabiye tarifini paylaşacağım. Okulda arkadaşlarına dağıtacakmış mevzu bahis çocuklar olunca bende akan sular durur gece 11-12 kuzucuklara kurabiye yaptım dilerim bugün afiyetle yemişlerdir.
t
Sevgiler.

Malzemeler;
2 adet yumurta
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
3 su bardağı elenmiş un
yarım paket Damla çikolata

Hazırlanışı;
Tereyağını eriyene kadar ısıtıp sıcak bir şekilde kaba alın ve içerisine şekeri ilave edip bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Bu işlemi tere yağı soğuyana kadar yapın. İçerisine yumurtayı ekleyip tel çırpıcı ile çırpın. Daha sonra un hariç malzemenin geri kalanını ilave edip yine tel çırpıcı ile çırpın. Elenmiş unu ilave ederek hamur elinize yapışmayana kadar yoğurun sakın endişe etmeyin siz yoğurdukça hamur kıvamını alacaktır. Daha sonra ceviz  büyüklüğünde parçalar alıp hafif elinizle bastırarak şekil verin. Kalıbınız varsa bu işlemi kalıp ilede yapabilirsiniz. Kurabiyelerinizi yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden 180 dereye ısıtılmış fırında 17 dk kadar pişirin.

Pişen kurabiyelerinizi 5 dk dışarıda soğumaya bırakıp daha sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun



1 yorum:

kardelenler solmasın dedi ki...

ellerinize sağlık dileklerin için de kocaman bir amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kez Tıklandım