4 Nisan 2016 Pazartesi

Sütlü İrmik Helvası

Merhaba

Yoğun geçen bir hafta sonunun ardından bugün sizlerle irmik helvasının tarifini paylaşmak istedim.

Dilerim beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

1 su bardağı irmik
1 paket çam (dolmalık) fıstık
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1+1/3 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Tarifim:

Öncelikle şerbetini hazırlayalım su, süt, şeker ve vanilyayı tencere koyup şeker eriyene kadar karıştıralım. Şeker iyice eriyince ocağın altını kapatalım.

Yağı seramik veya teflon tencereye koyalım. Orta ateşte öncelikle çam (dolmalık) fıstıklarını kavuralım hafif pembeleşince irmiğide ilave edip irmik pembeleşene kadar kavuralım. İrmik hafif koyulaşınca hazırladığımız şerbeti ilave üzerine ilave edip kısık ateşte biraz daha karıştırıp ocağı kapatıp tencerenin üzerine helvanın demlenmesi için temiz bir bez koyup kapağını kapatalım. İyice demlendikten sonra içerisine vanilyalı, kaymaklı veya maraş dondurması koyup üzerinide istediğiniz malzeme ile süsleyerek servis edebilirsiniz ben rende badem kullandım. Afiyet olsun.





0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kez Tıklandım