17 Aralık 2016 Cumartesi

Güveçte Patlıcan Yahnisi



Herkese iyi akşamlar 

Ülkece çok kötü günler geçiriyoruz. Her gün şehit haberleri duymaktan yorulduk. Ancak hepimiz birlik olmazsak bizi bölmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüş olacağız. Tabi ki kabullenelim demiyorum asla ve aslada kabullenmeyeceğiz. Ancak bölmeye çalışanların karşısında dik ve sağlam durmalıyız. Bizler Mustafa Kemalin ve onun silah arkadaşlarının torunlarıyız. Hepimiz Türküz, hepimiz Kürtüz, hepimiz Alevi, hepimiz Sünniyiz, Biz Çerkeziz, Ermeniyiz, Yahudiyiz. Biz insanız, biz kardeşiz ve güzel ülkemizi paylaşarak, bölerek yaşayamayız mutlu olamayız. Biz birbirimize kenetlenmişiz bu nedenle bu günlerin bir an önce bitip birlik beraberlik içinde geçecek nice güzel günler diliyorum. 

Hepimizin Başı Sağ Olsun.

Malzemeler:
4 adet patlıcan
yarım kg dana parça eti
3 adet patates
2 domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
1 kase kadar rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı zeytin yağ

Yapılışı:
  • Patlıcanları güzelce yıkadıktan sonra zebra gibi kabuklarını soyup yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
  • Sudan çıkartılan patlıcanlar güzelce yıkanır. 
  • Uzunlamasına ince ince dilimlenir.
  • Fırın tepsisine patlıcanlar dizilip üzerleri  sıvı yağ ile yağlanıp fırında 180 C de kızarana kadar pişirilir.
  • Patlıcanlar pişerken patatesler soyulup güzelce yıkanır ve küp küp doğranır.
  • Sıvı yağda patesler kızartılır ve bir tabakta bekletilir.
  • Et tencereye konularak kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra üzerine yağ ve biberler konularak biraz kavrulur en son salça, domates, baharat ve tuz eklenerek iyice pişene kadar kızartılır.
  • Patlıcan ve etler piştikten sonra güveç kaselerini içerisi margarin veya tereyağ ile yağlanır.
  • Patlıcanlar çapraz olarak konulup içerisine önce etli kavurma onun üstüne patates kızartması eklenip patlıcanlar üst üste olacak şekilde kapatılır.
  • Bunun üzerine rendelenmiş kaşar konulur. 
  • Servis etmeden önce 180 C fırında kaşarlar eriyene kadar tutulur.
Afiyet Olsun










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kez Tıklandım

E-mailime kaydol