19 Nisan 2015 Pazar

Amonyaklı Pasta

Merhaba iyi akşamlar

Bugün size çocukluğumun pastasının tarifini vereceğim. İlk komşumuzdan yemiştim 6-7 yaşlarımda idim. O lezzet hala damaklarımda komşumuz Emine teyzenin de ellerine sağlık.

Uzun zamandır yazamamıştım bloğumda artık bir ev hanımı olarak belki sizlerle daha çok tarif paylaşabilirim. Eski iş yerimden bir arkadaşım hep tatlı tarifi verdiğimi söylemişti bugün yine tatlı tarifi veriyorum neyazikki  ama Gökçen'cim söz veriyorum en kısa zamanda senin için çok güzel, pratik ve lezzetli yemek tarifleri paylaşacağım.

Bu arada gelir tespiti için 2 hafta uğraştım yeni af çıktı 6 ay daha uzatıldı. Gelir tespiti yaptıracak ve SGK'ya bildireceklere duyurulur.

Bu arada ben standlı Breville mikser almıştım daha önceki yazılarımda da bahsetmiştim o kadar memnunum ki tüm hamur işlerimi ona yaptırıyorum evimin kızı gibi bu gün ki pastamın hamurunu da onda yoğurdum mikser almayı düşünenlere ısrarla tavsiye ediyorum.

Not: amonyağı sadece ve sadece aktarlarda bulabilirsiniz. Mutlaka yemekte kullanacağınızı belirtin eğer amonyak bulamazsanız karbonata ile de yapabilirsiniz (Sodyum bikarbonat)

Malzemeler

Pasta İçin
  • Bir kahve fincanı tozşeker
  • İki adet yumurta
  • Bir kahve fincanı süt
  • Bir kahve fincanı eritilmiş margarin(Becel Tereyağlı lezzetini kullandım)
  • Bir çorba kaşığı toz amonyak(Amonyum bikarbonat)
  • Dört su bardağı elenmiş un  (Söke un)
Krema için
  • Bir litre süt
  • Bir buçuk su bardağı tozşeker
  • Bir adet yumurta
  • Bir çorba kaşığı un
  • Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
  • Üç çorba kaşığı kakao
  • 1 paket bitter çikolata(Ben acılığı azaltılmış ETİ bitter kullanıyorum)
Tarifim:
  • Yumurta ve toz şekeri  kabın içinde çırpın. Margarini ve sütü ekleyip karıştırın. Karışıma son olarak elenmiş un ve amonyak ekleyip yoğurun ve hamur elde edin. Hamuru yedi eşit parçaya bölün. Her parçayı merdaneyle açıp, Önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırında pembeleşinceye kadar tek tek pişirin. 
  • Kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, tozşeker, yumurta, un ve nişastayı ekleyip topaklar kalmayana kadar karıştırın daha sonra ocağı açıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar  pişirin. Hazırlanan kremayı sıcağı sıcağına pişirdiğiniz hamurların aralarına sürün ve en son üstüne ve kenarlarına da güzelce sürün üzerini Hindistan cevizi ile süsleyin ve dinlendirmek için pastanızı buzdolabında bir gece bekletin.
Afiyet olsun
 
 

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kez Tıklandım

E-mailime kaydol