25 Ocak 2015 Pazar

Islak Kek (Browni)

İyi akşamlar

Bu günde size tatlımı tatlı, lezzetlimi lezzetli bir tarif vereceğim. Yapması kolay yemesi keyifli bu tarifi beyeneceğinizden eminim. Ama öncesinde gelin başarılı blogları incelemeye devam edelim.

http://evimiseviyorum-colette.blogspot.com.tr/  Keyifli, içeriği dolu harika bir blog. Evinizle ilgili bişeyler bulabileceğiniz çok başarılı bir blog tebrikler.

http://thecupcakeblog.com/ yabancı bir site ama çok başarılı bir blog arada bu siteden faydalanıp cup kekler yapıyorum. Ancak henüz sitemde hiç tarif yayınlamadım. En kısa zamanda size cup keklerimden birinin tarifini vereceğim ancak yinede bu başarılı siteyide incelemenizi tavsiye ederim. Arkası bir sonraki blog tanıtımlarına diyor ve tarifime geçiyorum.

Malzemeler:

4 adet yumurta
1 su  bardağı soğuk süt
1 su bardağı erimiş katı yağ(ben tereyağla karıştırıyorum)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı elenmiş un
2 yemek kaşığı kakao

Üstü için 1 su bardağı çekilmiş çiğ badem

Hazırlanışı:

4 adet yumurtayı kırın içerisine şekeri ilave edip iyice karıştırın. Sonra içerisine soğuk sütü ve erimiş yağı ekleyin. Kakaoyuda ilave ettikten sonra 1 su bardağı karışımı ayırın. Kalan karışımın üzerine kabartma tozunu ve unu ilave edip iyice karıştırın. Kek kalıbına döküp, üzerine çekilmiş bademleri serpin ve önceden 180 dereceye  ısıtılmış fırınımda yaklaşık  45 dakika pişirin.  45 dakika sonunda fırından çıkarttığınız kekin üzerine ayırdığınız karışımı yayarak dökün ve dinlenmesi için 15 dakika beklettin. İşte netice afiyet olsun.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Gülcan'cım,

Browni'ye bir ilavem var, müsaade edersen; üzerine dökmek için ayırdığımız 1 bardak malzemeyi, yumurta ilavesinden önce ayırıyoruzki; çiğ yumurta kekin üzerinde olmasın. Yani; süt ve şekeri eriyene kadar çırpıyoruz. Ardından kakaoyu ilave ediyoruz. Sonra da erimiş margarini ekliyoruz. Bu karışımdan 1 bardak ayırdıktan sonra, yumurta ve diğer malzemeleri ekliyoruz.
Öpüyorum...

Banu

Ev Yemekleri dedi ki...

elinize sağlık. kekin üzeri çok güzel görünüyor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kez Tıklandım