15 Ocak 2013 Salı

Yufka Kebabı


İyi Akşamlar

Bu gün size çok lezzetli, yapmasıda çok keyifli biraz uğraşmalı bir yemek tarifi vereceğim.

Ben bazen evde değişik keşifler yapmayı çok seviyorum. Aslında yufka kebabı bilinen ve çok ta sevilen bir kebaptır ancak ben ona kendime özgü bazı şeyler katıp dahada lezzetlendiriyorum.

Bu akşam vereceğim tarifte benim kendime özgü hazırladığım tariftir. Ancak bu yemeğin en güzel, en özel yanını söylüyorum size her şeyi,  tüm yemeği kardeşim yaptı. Ve en az benim yaptığım kadar hatta daha bile lezzetliydi.

O kadar hoşuma gittiki onu yemek yaparken görmek onu çok seviyorum. Canım benim ellerine sağlık demek ki güzel ve lezzetli yemekler yapmak genlerimizde var eee nede olsa dedeler aşçıymış dimi

Gelelim tarifimize

İşte Tarifim: 4 kişi için

Malzemeler:
2 adet taze yufka
4 adet antrikot veya istege bağlı 250 gr dana veya kuzu kuşbaşı
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı nane
margarin
1 adet yumurta sarısı
1 kase kaşar rendesi
1 yemek kaşığı zeytin yağ
2 adet patates
2 çay kaşığı tuz

Sosu için
2 kaşık domates sosu
2 kaşık biber sosu
1 yemek kaşığı zeytin yağ
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Antrikot kullanırsanız eğer etleri önce küp küp doğranır.

Soğanlar küp küp doğranır.

Tavaya zeytinyağı konulur etler içerisine eklenip güzelce pişirilir.

Sonra soğan eklenir ve etle beraber karıştırılarak pişirilir.

Salçalar, tuz ve baharatlar eklenerek iyice sotelenir.

Bu arada patatesler küp küp doğranır ve kızartılır.

Yufkanın bir tanesi masaya serilir.

İçerisine margarin ile güzelce yağlanır ve diğer yufka bunun üzerine örtülür.

Yufka 4 parçaya bölünür.

Sonra içerisine sırayla önce kaşar konulur (İsteye bağlıdır. istediğiniz kadar koyabilirsiniz)

Sonra sotelenmiş et ve patates kızarması konulup yufka bohça şeklinde kapatılır.

4 parçaya da aynı işlem yapılır.

Sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu eklenir ve 200 derece fırında 20 dk yufkaların üstü kızarana kadar pişirilir.

Bu arada sosu hazırlamak için tavaya zeytin yağ konulur ve domates ve biber sosları konulup güzelce karıştırılarak orta ateşte pişirilir.

Fırından çıkan bohçaların üzerine sos konulur,bunlarında üzerine kaşar rendesi konulur.

Üzerindeki kaşarların erimesi için 2 dk mikro dalgada ısıtılır ve sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun hepinize


Bazı Küçük İp Uçları:
Ayakkabıdaki Lekeler
Su Lekesi: Boyamadan önce vazelin sürün.


Küf Lekeleri: Bir beze gliserin sürerek lekeleri silin.


Spor Ayakkabılar: Benzine batırılmış, eski dis fırçasıyla temizleyin.


Açık Renk Ayakkabılar: Üzerindeki lekeler benzine batırılmış bir bezle silinirse yok olurlar.


Koyu Renk Ayakkabılar: Üzerlerindeki lekeleri alkole batırılmış bezle temizleyin. Lekeler yok olacağı gibi ayakkabılarınız pırıl pırıl gözükecektir.


Vernikli Ayakkabılar: Süt ve limon suyu en tesirli temizlik maddesidir.


Süet Ayakkabılar: Süet ayakkabıların dökülen tüylerini kabartmak için onlari, su buharına tutun. Sakin ıslakken fırçalamayın. İyice kuruyunca tel fırçayla fırçalayın.


Rugan Ayakkabılar: Çatlamalarını önlemek için zeytinyağı veya vazelin sürün. Sıcaklık çatlamalarına sebep olacağı için serin yerde saklayın.


Kahverengi Ayakkabılar: Rengini değiştirip siyaha boyamak isterseniz önce ciğ patatesle ovalayın sonra siyah cila sürün.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tarif canım ablamdan yapması benden beğenmenize çok sevindim ablacım afiyet olsun :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kez Tıklandım

E-mailime kaydol