12 Aralık 2012 Çarşamba

Sulu Köfte veya Ekşili Köfte

Merhabalar

Dün akşam koşturmacalı geçtiği için sizlere yazamadım.

Tatlı oğluşum birazcık hastaydı ama çok şükür önemli bir rahatsızlığı yokmuş. O yüzden bugün çok keyifliyim. O hasta olunca benim bütün bayraklar yere iniyor.

Bugün size ekşili köfte bizim oralarda sulu köftede derler tarifini vereceğim. Bunu yapmasını tabiki canım annemden öğrendim.

Annemden öğrendiğim ilk yemek taze fasulye idi ve daha 10 yaşımdaydım. Bir kez gösterdi ve ikincisini bana yaptırdı. O zamanlardan beri çok severim yemek yapmayı, yaptığım yemekleri yedirmeyi hele bide beğenilirlerse değmeyin keyfime. Ev de bazen farklı farklı yemekler yapıyorum kendime özel uydurma yemekler. Lezzetlerinin bir birine yakın olduğunu düşündüklerimi katıp katıştırıyorum ve ortaya harika lezzetler çıkıyor. Zaman içinde size onların tariflerini de vereceğim. Galiba yine çok uzattım :)) keyfim yerinde yaaa elim açıldı. Hadi tarife geçelim.

İşte Tarifim:

Malzemeler
250 g köftelik kıyma
2 yemek kaşığı pirinç
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 orta boy soğan
1 havuç
1 orta boy patates
2 yemek kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı un

Hazırlanışı:
  • Önce yaklaşık 1,5 litre suyun içerisine biraz su koyup kaynattım.
  • Su kaynarken ben köftelerimi hazırladım.
  • Kıymamın üzerine soğanı rendeledim karabiberi, tuzu ve güzelce yıkadığım pirinçlerimi ilave ettim.
Pirinçleri yıkadıktan sonra lütfen  suyunu iyice süzün kıvamı sulu olur yoksa.
  • Bunların hepsini güzelce yoğurdum sonra küçük toplar şeklinde yuvarladım.
  • Bu topları kaynayan suyumun içerisine attım.
  • Bu aşamada sakın kaşıkla karıştırmayın köfteleri dağıtırsınız.
  • Köfteler pişerken bir yandan da havuçlarımı ve patateslerimi soyup küp küp doğradım.
Köfteler pişmeye başlayınca suyun yüzeyine doğru çıkmaya başlarlar.
  • O zaman havuçlarımı ve patateslerimi içerisine ilave ettim ve bu şekilde 15 dk daha pişirdim.
  • Bu sırada yoğurt ve un ile terbiye yaptım bunları iyice karıştırdım. 15 dk sonunda pişen yemeğin suyundan bir kepçe yoğurtlu unlu terbiyenin içerisine aldım, iyice karıştırdım.
  • Yemeğimin içerisine terbiyeyi ilave ederken bir yandanda yemeği karıştırdım.  Biraz daha yemeği kaşıkla karıştırdım ve 5 dk sonra altını söndürdüm.
  • Yemeğim hazır oldu afiyetle yedik sizede tavsiye ederim.

1 yorum:

Duygu Abiş dedi ki...

İlk fırsatta deneyip yorumumu yazacağım :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kez Tıklandım

E-mailime kaydol