20 Aralık 2012 Perşembe

Tefal Actifry-Denemelerim-3 Karnıyarık

Selamlar

Dışarıda lapa lapa kar yağıyor. Güzel bir ıhlamur demledim. Bir yandan yemeğimi yaptım. Bir yandan ıhlamurumu yudumlayıp yağan ve her yeri bembeyaz yapan karı seyrettim.

Kış soğuk ama her yer bembeyaz olunca ayrı bir güzel oluyor. Bu sene baya kışı yaşayacağız gibi duruyor.  Sıkı giyinmenizi tavsiye ederim. Kış ve soğuk derken bugün yaşadığım bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum.

Soğuk sebebiyle oğluma internetten termal kıyafetler satan internet sitelerini araştırdım.

Bunlardan iki tanesi vardı ki üye olmadan kesinlikle sattıkları ürünlerin fiyatlarını göstermiyorlar. Neyse üye olayım dedim çünkü internetten bazı sitelerden alışveriş yapmışlığım vardır.

Ancak bu sitelere üye olmak için girdiğinizde sizden TC kimlik numaranızı istiyor. Çok garip geldi sonra kenarında bir yazı 'mutlaka TC kimlik numaranızı yazmalısınız 'diye saçma geldi kendilerine mail attım birkaç saat sonra müşteri hizmetlerinden bir bayan aradı.

Açıklaması aynen şöyle bu internet sitemizin yazılımıdır değiştirmemiz mümkün değil. Bazen denetlemeler geçirdiğimizde lazım oluyor. Ayrıca kişisel imzanız olmadan TC kimlik numaranızla hiç bir şey olmaz. TC kimlik numaranızın son 2 rakamını farklı yazabilirsiniz diye bir sürü saçmalık zırvaladı.

Ben TC kimlik bilgisi kişinin özeli olduğunu ve alışveriş için bunu paylaşmak zorunda olmadığımı söyledim. Öyle ki bu siteden alışveriş yapabilmek için ev adresinizi, adınızı, soyadınızı, tel numaranızı  ve kredi kartı bilgilerinizi zaten yazıyorsunuz. Dolayısıyla bu bana hiç güvenilir gelmedi ve sizlerle paylaşmak istedim. Lütfen TC kimliğinizi bu tür sitelere vermeyiniz çünkü sizi neyin beklediğini bilemezsiniz.

Bu sitelerin adı: Bal peteği Marketing ve Güneş Marketing'ti

Neyse gelelim Tarife

Malzemeler:
3 adet patlıcan
250 gr köftelik kıyma
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet yeşilbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
3 parça ince doğranmış kaşar

Hazırlanışı:
Patlıcanları zebra gibi soydum. Yanlarından bıçakla birer delik açtım ve Tefal içerisine koydum ve 1 kaşık zeytin yağ ile 20 dk kızarttım.

Eskiden 200 derece fırında zebra yaptığım patlıcanların üzerine çok az yağ sürüp kızartıyordum.

Bu arada iç malzemesini hazırladım. Önce soğanlarımı ve sarımsaklarımı küp küp doğradım

ve zeytin yağ koyup kızdırdığım tavanın içerisine koydum iyice kavurdum.

Sonra biberimi ince ince doğradım ve tavama ekledim.

Üzerine salçalarımı baharatlarımı ve tuzumu ekledim.

Kıymalarıda ekleyip iyice kavurdum bu işlem yaklaşık 15 dk sürdü.

Sonra patlıcanlarımın içini yarıp içlerini doldurdum

Üzerlerine süslemek için domates ve kaşar koydum.

1 kaşık domates salçası, 2 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytin yağ ile sulu sos hazırlayıp üzerlerine döktüm ve 200 derce fırında yaklaşık 30 dk pişirdim.

Afiyet olsun


13 yorum:

Unknown dedi ki...

Patlıcan dönerken dagilmadi mi.bize satilan yerde bicak kismini cikarip ortaya isiya dayanikli borcam bardak koyup 2 kasik yağda çevirerek kizartilabilir dendi.hatta kek bile bu şekilde bicagi cikartip yapilabiliyormus.

Adsız dedi ki...

Mrb bende actifry yeni aldim hic kullanmadm daha ama buyuk balik icli kofte ve karniyarik kizaryamadigimi dusunup aldigima pisman oldum bile karniyarik kizarttildgni gorunce biraz rahatladim ama benim icin icli kofte va balikta cok onemli ve bide cok uzun surede kizartmasi cok cnmi skti bide msela cok erken baslamak gerekir kizartmaya 3patlicani 20 dk da kizarmis offf borekler dondurulmadan kizarmiyo offf daha neler neler keske almasaydm ya

Adsız dedi ki...

Cvp yzarsaniz mutlu olurum:(

Unknown dedi ki...

Merhaba

Valla benim küçük ev aletleri içerisinde en çok kullandığım actifrydır.

Eskittim ve yenisini almayı bile düşünüyorum. Şöyle düşünün evde karnıyarık yapmak için bikere o kızartmanın basında vakit harcıyosunuz. İllaki yağ sıçrıyor etraf batıyor. Aynı şey patates içinde geçerli ben henüz burda tarifini vermedim ancak harika soslu tavuklar yapıyorum aktifry ile bence hiç morelinizi bozmadan zevkle devam edin :)

Unknown dedi ki...

Eylem hn
Hayır patlıcan dağılmadı ben hamsie ve köftede pişirdim onlarda dağılmadı ilginiz olsun

Ozlemin penceresinden dedi ki...

Merhaba hamsiyi nasil pisiriyor sunuz acaba?

Unknown dedi ki...

Merhaba. Hamsi veya köfteyi kızartırken haznenin içindeki dönen aparatı cıkarıyor musunuz? Yoksa dağılıcak gibime geldi

Adsız dedi ki...

hepimiz karnıyarık yemeğini o kadar seveeriz ki ama inanın en son 2 sene önce yapmışımdır.o patlıcanları kızartırken sıçrayan yağ ve ortalık batması yüzünden bir yaptığımda üzerinden en az 2 sene geçmesi gerekiyordu tekrar yapmam için.dün actifrymi aldım.bugün karnıyarık yapacağım.içi de actifryde kavuracağım.bakalım nasıl olacak.2 senedir yapmıyordum.evdekilere de sürpriz olacak :)))

Unknown dedi ki...

Merhaba Nası yani (güzel nick name) çok akıllı bir tercih yapmışsınız insanlar actfry alıp neden kullanmazlar anlamış değilim. Bu arada içinide makinada hazırlamak çok iyi fikir ben eskittim ve en kısa zamanda yenisini alacağım şimdiden afiyet olsun. Tecrubenizi bizimle paylasirsaniz çok sevinirim. Sevgiler

Unknown dedi ki...

Merhaba ben Hamsili herzaman kızartmalar ve ulaşmadan önce karbonat li suda biraz bekletirseniz sonra unlarim. Unladigim balıkları dönen aparatı çıkarmadan pişirdim. Kıtır kıtır ve cok hafif oldu. Sevgiler

Unknown dedi ki...

Merhaba Nası yani (güzel nick name) çok akıllı bir tercih yapmışsınız insanlar actfry alıp neden kullanmazlar anlamış değilim. Bu arada içinide makinada hazırlamak çok iyi fikir ben eskittim ve en kısa zamanda yenisini alacağım şimdiden afiyet olsun. Tecrubenizi bizimle paylasirsaniz çok sevinirim. Sevgiler

eylem dedi ki...

Ben de actfry alıp eskitenlerdenim patateste kendimi aştım
Şimdi de patlıcan oturtma yapıyorum
Yarının yemeği de Arnavut ciğeri hazırladım cikarmisken hepsini pespese kizartiyorum

ZMeres dedi ki...

İcinin bir tabağı var Tefalde bicagı çıkarıp onu takıyorsun balıklar köfteler çok güzel pisiyor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kez Tıklandım