30 Aralık 2012 Pazar

Kestaneli İç Pilavlı Yılbaşı Hindisi

Merhaba

2012 yılını uğurlamaya sadece 26 saat kaldı. Yeni yıl yeni umutlar yeni beklentiler demektir. Her geçen sene iyisiyle kötüsüyle bizden 1 yaş daha alırken yeni giren seneden beklentilerimiz hiç bitmez. Diliyorum herkes için önce sağlık ve huzur sonra birliktelik, mutluluk ve para getirir. 2013'ün ülkemiz için barış dolu bir yıl olmasını diliyorum. Benim kendim ve ailem için en büyük isteğim sağlık ve sofra bütünlüğü, saygı ve sevgi dolu bir yıl olmasını diliyorum. Bu yıl ne istiyorsanız içinizden ne geçiriyorsanız öyle bir yıl geçirmenizi dilerim.  Herkesin yeni yılını şimdiden kutluyorum mutlu seneler.  Kısmetse 1 sene sonra görüşmek üzere sevgiyle kalın

İşte Tarifim:

Malzemeler:

İç Pilav için:

4 su bardağı baldo pirinç
2 paket çam
yarım su bardağı zeytin yağ yada tereyağ
1 paket suda bekletilip şişirilmiş  kuş üzümü
10 adet haşlanmış kestane
1 yemek kaşığı toz tarçın
1 yemek kaşığı yeni bahar
5 bardak hindi suyu
2.5 çay kaşığı tuz

Terbiye sosu için:

2 adet irice soğan
7 diş sarımsak
2 adet limon
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
yarım çay kaşığı toz şeker veya 1adet kesme şeker
4 adet  defne yaprağı
3 yemek kaşığı zeytin yağ veya 100 g tereyağı

Hindi İçin:

1 orta boy temizlenmiş hindi

Hazırlanışı:

Pirinçleri sıcak suda hindi pişene kadar beklettin

Önce hindinin ayaklarını birbirine bağlayın sonra büyük bir tencereye alıp  su koyup iyice pişene kadar kaynattın

Kaynattığınız hindiyi ona uygun bir fırın tepsisine alın. Terbiye sosunu hindinin tüm içine, dışına üzerine her yere iyice sürün defne yapraklarını hindinin içine derisinin altına koyun ve dolapta yaklaşık 2 saat alüminyum foyaya ya sararak beklettin.

Terbiye sosunu şöyle hazırlayın

Soğanı rendeleyin, üzerine sarımsakları dövüp ekleyin. Limonları sıkın ve zeytin yağını ilave edin. Güzelce karıştırın. Bunu üzerine  diğer tüm malzemeleri ekleyin (defne hariç) iyice karıştırın.

İç Pilavı Şöyle hazırlayın:

Pirincin suyunu iyice süzün. Tencereye zeytin yağını koyup pirinci içine koydun ve yağ ile iyice suyunu çekene kadar kavurun. Sonra içerisine çam fıstığını koyun biraz daha kavurun. Bunun üstüne kestane hariç diger tüm malzemeleri ekleyin. Bunların üzerine kaynattığınız hindi suyundan 5 su bardağı ilave edin. Orta ateşte pilav pişirmeye başlayın. 5 dk sonra küp küp doğradığınız kestaneleri de pilavın içerisine ekleyin. Ve pilav suyunu iyice çekene kadar yaklaşık 20 dk pişirin ve ocağın altını kapatıp dinlenmesi ve soğuması için bırakın.

Hindinin hazırlanışı:

2 saat dolapta bekleyen terbiyeli hindiyi dolaptan çıkartın. İçerisine pilavı doldurun ve iri bir iğne ile dikin. Bir kase içerisinde 3 yemek kaşığı domates salçasını zeytin yağ ile iyice karıştırıp hindimin üstüne sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika hindinin dış yüzeyi iyice kızarana dek pişirin. Sıcak olarak yanına biraz daha iç pilav ilave ederek servis ediniz.



 


1 yorum:

Ev Yemekleri dedi ki...

detaylı anlatım için teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kez Tıklandım